E-mail: info@ovneerijnen.nl | Telefoon: 0418-677030 | Fax: 0418-677029

Gemeente Neerijnen

/

De gemeente Neerijnen heeft een oppervlakte van 73,01 km² en is een onderdeel van de Tielerwaard, het landschap dat tussen Gorinchem en Tiel wordt omsloten door de Waal en de Linge.
In het westen grenst zij aan de gemeente Lingewaal, terwijl de noordgrens wordt gedeeld met de gemeente Geldermalsen. Haar oostelijke buurgemeente is Tiel.

De geschiedenis van de gemeente Neerijnen is in tijd gemeten nog slechts kort. Op 1 januari 1978 zijn de gemeente Haaften, Waardenburg, Est en Opijnen,Varik en Ophemert
(met uitzondering van een deel van het dorp Zennewijnen) samengevoegd tot een nieuwe Waalgemeente: Neerijnen. De gemeente Neerijnen bestaat uit 10 dorpen, te weten
(van west naar oost): Hellouw, Haaften, Tuil, Waardenburg, Neerijnen, Est, Opijnen, Heesselt, Varik en Ophemert.
Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) van de gemeente Neerijnen wordt op dit moment gevormd door burgemeester mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen en de wethouders Rian Verwoert, Teus Kool en Koos Krook. Informatie over de huidige koers van de gemeente vindt u terug in het Coalitieakkoord en het Collegeprogramma 2010-2014.